Ministri Manja| Dosja për 21 janarin të transferohet në SPAK. Drejtësia e re të bëjë detyrën!


Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja ka mbajtur sot një konferencë nga Kryeministria, për 21 janarin.

Në 12 vjetorin pas vrasjes së katër protestuesve para Kryeministrisë, ministri Manja ka deklaruar se dosja për ngjarjen duhet t’i kalojë SPAK-ut, ndërsa e ka quajtur krimin, një krim shtetëror dhe akt terrorist ndaj qytetarëve që po protestonin.

Manja tha se dosja ishte një sprovë për drejtësinë e re.

PS dhe Rama u ka dhënë përgjigje me kohë dilemave me reformën në Drejtësi dhe pret nga Drejtësia e re drejtësinë e munguar për 21 janari. jemi në anën e drejtësisë.
e vërteta e krimit të 21 janarit. 12 vjet përkujtim i 4 dëshmorëve të demokracisë pa u vënë para drejtësisë urdhëruesit e veshur me pushtet dhe ekzekutorët, kambanë ulëritëse për drejtësinë e re.
21 janari është krim shtetëror, at i pastër terrorist i shtetit ndaj qytetarëve. kushdo që përpiqet të justifikojë këtë si lojë pushteti kryen një krim të ri mbi drejtësinë sepse jeta nuk trajtohet dot si lojëpushteti. Jeta vlen mbi cdo pushtet. Janë vrarë në demokraci duke protestuar si qytetarë të lirë. Edhe pse ky është fakt i ditur botërisht, 12 vjet pas krimit përpos vetëdeklarimi të ish kryeministrit Berisha që deklaron me mburrje se i vrau shteti e Garda për të mbrojtur muret e godinës, nga mbrëmë në darkë ka një provë të re materiale që mbështet deklarimet e tij dhe provon urdhëruesit që vranë 4 më të mirëve ndër në. Shqipëria ende sot rreket ti japë fund tranzicionit duke pasur lak për qafe zyrtarë e ish zyrtarë të lartë të pandëshkuar. Ky krim shtetëror vijon ti bëjë karshillëk politik popullit, viktimave e drejtësisë së re
Si ministër i Drejtësisë kam detyrë të ngre zërin deri ën bërjen e drejtësisë. Dosja e Vrasjes nuk konsiderohet e hutuar derisa të hetohet si krim shtetëror. Nuk mund të mbetet peng në sirtare edhe sot pas 1`2 vitesh. kjo dosje nuk duhet të një ping pongun e radhës nga një prokuror tek tjetri që bien me radhë një vetingu. Nën dritën e provës së re dhe atyre që do dalin nga hetimi, duhet të ishte transferuar në SPAK që në ditën 1 të krijimit të SPAK.
Nuk dua të bëj prokurorin e as të ndërhyj në punë e drejtësisë, por nën dritën e provave kërkoj nga drejtësia e venit tim hetimin e autorëve të krimit.
21 janari kërkon as më shumë e as më pak që drejtësia e re të bëjë detyrën në përputhje me Kushtetutën e ligjin
”, ka deklaruar ai.

Latest articles

Related articles