Kryeministrja e Zelandës së Re do të japë dorëheqjen muajin e ardhshëm

Kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern ka njoftuar se do të dorëhiqet nga posti që mban deri më 7 shkurt. Teksa konfirmoi zgjedhjet kombëtare në muajin tetor, Ardern u shpreh se nuk ka fuqi të rikandidojë dhe se nuk mund të vijojë udhëheqjen pasi siç theksoi ajo, i kanë shteruar energjitë.

Ajo do të japë dorëheqjen si kryetare e Partisë Laburiste jo më vonë se 7 shkurt dhe në ditët në vijim do të votohet për të përcaktuar zëvendësuesin e saj.

Kisha shpresuar se do të gjeja atë që më duhej për të vazhduar gjatë asaj periudhe, por, për fat të keq, nuk e kam bërë, dhe do t’i bëja një shërbim të keq Zelandës së Re për të vazhduar. Unë jam njeri, politikanët janë njerëz. Ne japim gjithçka që mundemi për aq kohë sa mundemi. Dhe pastaj është koha. Dhe për mua është koha”, tha Ardern.

Ardern u bë kryetarja femër më e re e qeverisë në botë kur u zgjodh kryeministre në vitin 2017 në moshën 37-vjeçare. Ajo ka udhëhequr Zelandën e Re përmes pandemisë Covid-19 dhe fatkeqësive të mëdha duke përfshirë sulmin terrorist në dy xhami në Christchurch dhe Ëhite Island, shpërthim vullkanik.

Këto kanë qenë pesë vitet e gjysmë më të kënaqshme të jetës sime. Por ka pasur edhe sfidat e veta – mes një axhendë të fokusuar në strehimin, varfërinë e fëmijëve dhe ndryshimet klimatike, ne hasëm një … ngjarje terrori të brendshëm, një fatkeqësi të madhe natyrore, një pandemi globale dhe një krizë ekonomike”, tha ajo.

E pyetur se si do të dëshironte që Zelandezët e Re ta kujtonin udhëheqjen e saj, Ardern u shpreh se donte të kujtohet gjithmonë si kryeministrja që përpiqej gjithmonë të ishte e sjellshme.

Shpresoj t’i lë Zelandezët e Re me besimin se mund të jeni të sjellshëm, por të fortë, empatikë, por vendimtarë, optimistë por të përqendruar. Dhe se ju mund të jeni lloji juaj i liderit – ai që e di se kur është koha për të shkuar”, tha Ardern.

Latest articles

Related articles