Del nga shtrati lumi Buna nga reshjet e dendura, përmbyten 275 Ha në Muriqan e Oblikë

Moti i keq shkakton probleme në Shkodër. Mësohet se si pasojë e reshjeve intensive, ka dalë nga shtrati lumi Buna, duke përmbytur 275 Ha tokë.

Raportohet se lumi Buna ka dalë nga shtrati në Muriqan dhe Oblikë.

Njoftimi i plotë:

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallekut) shenon kuoten 6.20 m me nje rritje prej 15 cm me oren 08.00 te dates 18.01.2023 (kuota max 7.50 m )

Niveli i Liqenit (hidrometri ura e Bunes) shenon 7.55 m me nje rritje prej 15 cm me oren 08.00 te dates 18.01.2023 (kuota max 8.70 m ).

Ka dalje te lumit Buna ne Muriqan dhe Oblike, siperfaqja e permbytur eshte 275 Ha.

Grupet e EC te Bashkise Shkoder jane ne monitorim te vazhdueshem te situates.

Shkodër, ka dalje të lumit Buna në Muriqan dhe Oblikë

Latest articles

Related articles