Ish-Myftiu| VIP-at në Tiranë kanë shpenzuar 200 mijë euro për një varr

Ish-Myftiu i Tiranës, Ylli Gurra, ka treguar shumat e “çmendura” që shqiptarët kanë bërë për një ceremoni varrimi.

Ai tha se në Tiranë ka VIP-a të cilët kanë shpenzuar edhe 200 mijë euro për një varr për familjarët e tyre.

Gurra tha se personat të cilët harxhojnë shuma të mëdha për ndërtimin e një varri me mermer të ardhur nga jashtë, zënë edhe një hapësirë të konsiderueshme në varreza duke detyruar të tjerët të varrosen 2-3 persona së bashku.

“Anarkia e 30-viteve ka shoqëruar edhe të vdekurit, jo për fajin e tyre por për fajin tonë. Unë herë pas here shkoj edhe në Sharrë edhe në Tufinë, kemi shpenzime tejet çdo limiti. Ka shpenzime 100 mijë euro një varr. Unë kam dhe emra që nuk është vendi për t’i përmendur, 200 mijë euro shpenzime. Janë deri diku persona VIP, por ka dhe njerëz normal me 30-50 mijë euro një varr.

Familjarët pas disa vitesh shkojnë në atë pendimin që ishte i panevojshëm. Plus që kanë uzurpuar një hapësirë shumë të madhe dhe detyrohen të tjerët të kryejnë varrime mbi varrime”, tha Gurra.

Latest articles

Related articles