Organizata e Trump gjobitet me 1,6 mln dollarë për evazion fiskal

Gjykatësi i Nju Jorkut, Juan Mercan, vendosi sot se kompania e Donald Trump duhet të paguajë një gjobë prej 1.6 milionë dollarësh pasi u dënua për mashtrim të autoriteteve tatimore për 15 vjet.

Gjykatësi dha dënimin pasi juristët gjetën fajtorë dy bashkëpunëtorë të Organizatës Trump për 17 pika, raportoi Reuters.

Vetë Trump nuk ishte në gjyq dhe mohoi të dinte se drejtuesit e tij iu shmangën taksave në mënyrë të paligjshme, raportoi AP.

Organizata Trump u akuzua përmes filialeve të saj – Trump Corp, e cila u gjobit me 810,000 dollarë dhe Trump Payroll Corp, e cila u gjobit me 800,000 dollarë.

Në një deklaratë të lëshuar pas dënimit, Organizata Trump mohoi akuzat dhe tha se do të apelonte vendimin.

Latest articles

Related articles