“Spiunazh në Uzinën e Gramshit”, zbardhet ekspertiza e ushtarëve: Dëmtime në nivelin e plagosjes

Përveç spiunazhit, Rusi Mikhail Zorin rrezikon të akuzohet edhe për plagosje të lehtë me dashje ndaj ushtarëve shqiptarë të uzinës së Gramshit. Instituti i mjeksisë ligjore ka konstatuar se dy ushtarët kanë pësuar dëmtime në nivelin e plagosjes.Nga ana tjeter autoritetet ruse kanë dërguar kërkesë për ekstradimin e të arrestuarës Svetlana Timofeeva, por dëri më tani ajo nuk ka dhënë pëlqimin për ta dërguar atje.

Përveç spiunazhit, Rusi Mikhail Zorin rrezikon të akuzohet edhe për plagosje të lehtë me dashje ndaj ushtarëve shqiptarë të uzinës së Gramshit. Instituti i mjeksisë ligjore ka konstatuar se dy ushtarët kanë pësuar dëmtime në nivelin e plagosjes.Nga ana tjeter autoritetet ruse kanë dërguar kërkesë për ekstradimin e të arrestuarës Svetlana Timofeeva, por dëri më tani ajo nuk ka dhënë pëlqimin për ta dërguar atje.

Përveç akuzave të ngritura deri tani për rusin Mikhail Zorin në lidhje me aktivitetin e dyshuar të spiunazhit, ndaj tij mund të ngrihet dhe akuza e plagosjes me dashje.

Nga ana tjeter prokuroria e elbasanit është njohur zyrtarisht me kërkesën e autoriteteve gjyqësore të Federatës Ruse për ekstradimin nga Shqipëria në Rusi të shtetases ruse Svetlana Timofeeva.

Nga aktet e përcjella nga autoritete atje rezulton se Timofeeva, është person i shpallur në kërkim në Rusi për veprën penale të Marrje e paligjshme e informacionit që përbën sekret shtetëror. Por vetë shtetësja e huaj ka refezuar të japë pëlqimin për ekstradimin e saj në Rusi.

Latest articles

Related articles