Moska kërcënon : Do vazhdojmë të zhvillojmë armë bërthamore

Ministri i Mbrojtjes rus Sergei Shoigu tha se Moska nuk do të tërhiqet por do të vazhdojë të zhvillojë treshen e saj bërthamore të raketave balistike, nëndetëseve dhe bombarduesve strategjikë, sepse këto armë janë mbrojtja kryesore për sovranitetin e saj

Ne do të vazhdojmë të zhvillojmë treshen bërthamore dhe të ruajmë gatishmërinë e saj luftarake, pasi mburoja bërthamore ishte dhe mbetet mbrojtja kryesore e sovranitetit dhe integritetit territorial të shtetit tonë” tha Shoigu.

Ne gjithashtu do të rrisim aftësitë luftarake të forcave të hapësirës ajrore – si në aspektin e punës së gjuajtësve dhe bombarduesve në zonat ku funksionojnë sistemet moderne të mbrojtjes ajrore, ashtu edhe në drejtim të përmirësimit të mjeteve ajrore pa pilot”, shtoi ai.

Latest articles

Related articles