Në SHBA, një ilaç i miratuar për sëmundjen e Alzheimerit

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka aprovuar ilaçin e Alzheimerit Jekanemab, të zhvilluar nga kompania japoneze Eisai dhe Biogen (Eisai Co Ltd dhe Biogen Inc), për pacientët në fazat e hershme të sëmundjes, për shkak të së cilës pacientët humbasin memorie.

Ilaçi, i cili do të tregtohet me emrin Lekembi, është një ilaç që supozohet të ngadalësojë përparimin e sëmundjes së rëndë neurodegjenerative duke hequr depozitat ngjitëse të proteinës toksike beta amiloide nga truri.

“Eisai” bëri të ditur se medikamenti do të dalë në shitje me një çmim prej 26.500 dollarë për një trajtim njëvjeçar

Latest articles

Related articles