Njerëzit e kuptojnë menjëherë dhe gjithnjë kur politikanët gënjejnë dhe mashtrojnë


Nga Fitim Zekthi

Nuk është çështja se Shqipëria, ne, vendi ynë është keq. Sigurisht që vendi, qeverisja është e zhytur në korrupsion. Sigurisht që mjerimi, padrejtësia, pandëshkueshmëria, sundimi i zullumit i marrin frymën njerëzve dhe vendit. Sigurisht qe sistemi politik, institucionet jane te kalbezuara dhe i sherbejne ketij degradimi te vazhdueshem. E keqja gjithsesi eshte se politikanet dhe vendimarresit nuk duan te thone pse arritem ketu, si arritem ketu dhe si dilet nga ketu.

 

 

Njerezit e thjeshte mund ta pranojne dhe mund ta kuptojne se duhet nje sakrifice per tu ngritur, per te ecur. Njerezit mund te pranojne edhe veshtiresi, edhe shtrengesa kur binden se kjo eshte rruga e drejte sic pranojne te jetojne me kufizime dhe sakrifica ne familjet e tyre. Njerezit e kuptojne menjehere dhe gjithnje kur politikanet genjejne dhe mashtrojne. E keqja jone jane politikanet dhe vendimarresit si ne qeveri edhe ne opozite sepse ata nuk thone dhe nuk duan te thone arsyet pse jemi ketu me ndershmeri. Ata i ftojne njerezit per sakrifica pa thene me ndershmeri pse ajo qe ata mendojne eshte rruga e drejte.Njerëzit e thjeshtë mund ta pranojnë dhe mund ta kuptojnë se duhet një sakrificë për tu ngritur, për të ecur.
Njerëzit mund të pranojnë edhe vështirësi, edhe shtërngesa kur binden se kjo është rruga e drejtë siç pranojnë të jetojnë me kufizime dhe sakrifica në familjet e tyre. Njerezit e kuptojnë menjëherë dhe gjithnjë kur politikanët gënjejnë dhe mashtrojnë. E keqja jonë janë politikanët dhe vendimmarrësit si në qeveri edhe në opozitë sepse ata nuk thonë dhe nuk duan të thonë arsyet pse jemi këtu me ndershmëri.
Ata i ftojnë njerëzit për sakrifica pa thënë me ndershmëri pse ajo qe ata mendojnë është rruga e drejtë. Kur dikush e thotë me ndershmeri arsyen pse jemi keq dhe pse po sakrifikojme per te rregulluar punet ai nuk fajeson te tjeret thote Vaclav Havel. Havel thote se politikanet me te keqinj jane ata qe vetem fajesojne, vetem shajne, vetem akuzojne. Nje politikan i mire thote Havel duhet te shpjegoje pa kerkuar te joshe, pa dashur te tundoje. Ai duhet te kerkoje te verteten me perunjesi pa pretenduar se ai eshte pronari i kesaj te vertete. Tek ne politijanet bejne pikerisht te kunderten. Kjo eshte fatkeqesia jone. Nuk eshte gjendja e keqe e vendit fatkeqesia jone.

Latest articles

Related articles