Djathi, miku më i ngushtë i pro-biotikëve të zorrës

Djahti është një mik i shkëlqyeshëm i zemrës,por dhe i hemostazës së gjakut.
👉Djathi përmbanë këto vitamina:
Vitamina A (retinol)
Vitamina D (kalçiferol)
Vitamina K (filokinon)
☑️Përmbajtja e lartë e kalciumit (Ca+) e bënë djathin një mik të ngushtë të zemrës,dhe receptorëve proteinik ku gjenden më së shumti dhe në mukozën e zorrëve të holla.
🔬Djathi i shëndetshëm përmbanë deri në 420 gram kalçium,i cili është i rëndësishëm si për qelizat kockore,por njëkohësisht dhe për kronotropinën pozitive (pulsin apo tonusin kardiak)
☑️Acidet yndyrore janë mëse të bollshme,kështu që përmbajtja proteinike është e gjerë.
📌Ngrënia e djathit dhe e vezës së zjerë në mëngjes është një ide brilante,për t’ju mbajtur të ngopur deri në 5-6 orë.
👉Ju lutem jo djathë supermarketi,por djathë origjinal apo bio,i përpunuar në formë të shëndetshme.

Latest articles

Related articles