Metoda Berisha, Metoda puniste – Bën armiq edhe në opozitë

Av. Besart Logu

Motivet e shpalljes non grata në Britani, pothuaj të ngjashme me ato në SHBA, duket se ngrihen nga hetimet mbi faktet e deklaruara nga persona të penduar apo që kanë përfituar azil për shkak të konfliktit apo presionit të ushtruar ndaj tyre nga pushteti i kohës.

Në fakt, çdo pushtet krijon armiq dhe natyra e Berishës është se i krijon ato edhe në opozitë. Prandaj, është i destinuar të vuaj pasojat e mendësisë berishiste në drejtimin e shtetit. Një metodë puniste kjo, e avancuar, që shfaqet në mënyra të ndryshme, ku një prej tyre është edhe ajo mafioze e Rilindjes.

Thënë ndryshe, trashëgimia ramiziste do të hidhet në koshin e plehrave të historisë dhe kjo do të bëhet e mundur vetëm nga partnerët.

Latest articles

Related articles