Koncesionet | Plarent Ndreca: Do e hetojmë vetë qeverinë!


Një situatë kaotike shoqëron prej më shumë se një muaji mbledhjet e Komisionit Hetimor për koncensionet në Shëndetësi.

Shkak është bërë jo vetëm mosgjetja e dakordësisë mes kryetares demokrate Albana Vokshi dhe nënkryetarit socialist, por edhe refuzimi i këtij të fundit për të shkuar në mbledhje.

Edhe pse sipas Rregullores së Kuvendit, është e drejta e drejtuesit të Komisionit ta thërrasë mbledhjen, nënkryetari Plarent Ndreca tha për A2CNN se nuk do t’i bindet Vokshit pa ndryshuar sjellje.

Puna praktikisht është e bllokuar, por Ndreca refuzon ta pranojë që bojkoti është një skenar i PS për të zvarritur hetimin parlamentar ndaj qeverisë për kontratat me privatin për sterilizimin ë mjeteve kirurgjikale dhe kontrollin bazë shëndetësor – Check Up.

“Nuk jemi ne që e kemi bllokuar hetimin, sepse i ka të gjitha kërkesat e bëra edhe nga opozita edhe nga ne të firmosura nga sekretari dhe presim firmën e saj, ose ajo ti firmosë ose po bën blof.”

Latest articles

Related articles