Basha kundër pazarit PS-Rithemelimi për reformën në drejtësi: Do të ankohemi te OPDAT dhe EURALIUS

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha është shprehur kundër pazarit PS-Rithemelimi sa i takon rinisjes së bisedimeve në një tryezë për reformën në drejtësi. Ai tha se për këtë çështje do të ankohen te OPDAT dhe Euralius.

Ai mes të tjerash theksoi se ai grup që do të jetë pjesë e tryezës për reformën, nuk është pjesë e PD zyrtare.

Pyetje: Javën që vjen pritet të rinisë punën një grup pune i ngritur në 2022 për ngritjen e reformës në drejtësi. A keni një koment?

Basha: Në një komunikim dhe konsultim dhe me kryetarin e kaluar të PD, ky grup u ngrit në 2020. Ai grup nuk përfaqëson më grupin zyrtar të PD. Ne do t’ia komunikojmë këtë zyrtarisht dhe Obdat dhe Euralius, se PD është jashtë këtij procesi dhe se është e papranueshme. Çdo akt dhe veprim që bëhet pas shpinës sonë, se di do ta zgjidhim, këto janë çështje teknike. Çfarëdo që të gatuajnë është jashtë informimit dhe aprovimit të PD. PD nuk është pjesë e kësaj, nuk mund të jetë pjesë e asnjë ushtrimi të tillë, siç ishte akti i amnistisë. Ata paskan bërë diçka që ekspertët perëndimorë e kanë refuzuar. S’kemi pasur asnjë informacion tjetër për këtë çështje. U interesova me sekretarin e përgjithshëm dhe s’dija asgjë

Latest articles

Related articles