Kolonel Demiraj: Jemi në fillim të Luftës së Tretë Botërore, por në miniaturë

Ish-ministri i Brendshëm Dritan Demiraj duke folur në emisionin “Bilardo” tha që kemi një fillim të Luftës së Tretë Botërore, por në miniature.
Pushtimi i paprecedentë, i paligjshëm dhe kriminal i Ukrainës, dhe shkatërrimi i saj në vazhdimësi përgjatë më shumë se 2 viteve, tregoi se kemi një fillim të asaj që mund të quhet si Lufta e Tretë Botërore, por në miniaturë. Për shkak se nga njëra anë kemi SHBA-të, plus 45 shtete, që po mbështesin fatmirësisht Ukrainën, dhe nga ana tjetër kemi Federatën Ruse që po sfidon këtë rend botëror, po tenton përmes kësaj lufte dhe jo vetëm, koalicioneve me Kinën, Iranin, Korenë e Veriut, për të krijuar një botë multipolare, për ta prishur këtë rend botëror

Ai tha se ka një ndryshim në ndërhyrjet e Rusisë dhe SHBA-ve në shtete të ndryshme.

Qasja e Putinit me qasjen e Amerikës janë krejtësisht të ndryshme. Në rast se analizojmë ndërhyrjen e Amerikës në Afganistan, ishte e detyrueshme për shkak të sulmit terrorist të 11 shtatorit, që solli humbjen e 3 mijë qytetarëve të pafajshëm amerikanë.

Latest articles

Related articles