CIA zbulon: Putini nuk urdhëroi vrasjen e Navalny-t


CIA dhe agjenci të tjera të inteligjencës amerikane kanë përcaktuar se autoritetet ruse nuk ishin të përfshira në vdekjen e figurës së opozitës Alexey Navalny, raportoi Wall Street Journal, duke cituar njerëz të njohur me këtë çështje.

Navalny, i cili kishte vuajtur një dënim të gjatë burgimi për shkak të shkeljes së kushteve të një dënimi të mëparshëm për mashtrim dhe “aktivitetet e tij ekstremiste”, vdiq në një koloni penale në Rajonin Autonom Yamalo-Nenets në Rusinë veriore më 16 shkurt.

Agjencitë e inteligjencës amerikane kanë arritur në përfundimin se Putin “ka gjasa të mos ketë urdhëruar vrasjen e Navalny-y”, tha WSJ në një artikull të shtunën.

Ky vlerësim bazohet në një sërë të dhënash të tilla si inteligjenca e klasifikuar dhe analiza e fakteve publike, duke përfshirë “kohën e vdekjes së tij dhe mënyrën se si ajo zbehu rizgjedhjen e Putinit”, shpjeguan burimet. Navalny vdiq një muaj para zgjedhjeve presidenciale ruse, në të cilat Putin fitoi 87.28% të votave.

Përfundimet janë pranuar gjerësisht nga disa agjenci, duke përfshirë Agjencinë Qendrore të Inteligjencës së SHBA (CIA), Zyrën e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare dhe njësinë e inteligjencës së Departamentit të Shtetit, thuhet në artikull

Latest articles

Related articles