Përkujtohet 85 vjetori i lindjes së Mbretit Leka I

Sot me 5 Prill 2024 mbushen 85 vjet nga lindja e Mbretit Leka I.

Mbreti Leka I edhe pse u largua vetem dy ditesh prej Atdheut per shkak te pushtimit italian, ai jeten ja kushtoi Shqiperise, shqiptareve, kombit shqiptar.
Ne kemi patur nderin te gjendeshim me te dhe prane tij dhe te mesonim me shembull prej mbretit tone, ketij njeriu te ndershem e atdhetar.
Sot patëm nderin dhe detyrimin që së bashku me Proncin Leka II i cili eshtë mbartes i ketyre idealeve, ta nderojme në Mazoleumin e Familjes Mbreterore. Mbretin Leka I.
Me do ta kujtojme gjithmone si njeri atdhetar dhe do te mbetemi perjetesisht besnike idealeve te tij, Familjes Mbretërore dhe kombit shqiptar.

nga Shpëtim Axhami

Latest articles

Related articles