Austri, ish-kryeministri Kurz dënohet për dëshmi të rreme

Gjykata e Vjenës shpalli fajtor të premten ish-kancelarin austriak Sebastian Kurz për dëshmi të rreme dhe e dënoi me një dënim me kusht prej tetë muajsh.

Lajmi raportohet nga e përjavshmja “Die Zeit”, ku gjyqtarët kanë treguar se Kurz me vetëdije ka bërë deklarata të rreme gjatë një depozitimi në komisionin hetimor parlamentar për çështjen “Ibiza” në vitin 2020, për të minimizuar rolin e tij në këtë aferë.

Çështja u fokusua në faktin nëse Kurz, 37 vjeç, thjesht ishte mbajtur i informuar për diskutimet mbi emërimin e drejtuesve për kompaninë e sapokrijuar shtetërore OBAG kur ai ishte kancelar ose në fakt ishte duke bërë thirrje.

Emërimet ishin zyrtarisht përgjegjësi e ministrit të tij të Financave.

Latest articles

Related articles