PS mbledh grupin parlamentar, kërkon votat e opozitës për Amnistinë penale

Bledi Çuçi mblodhi sot Grupin Parlamentar të Partisë Socialiste për të diskutuar agjendën e javës së re në Kuvend.

Në fjalën drejtuar deputetëve të mazhorancës, Çuçi tha se në seancën e ditës së enjte do të kalojnë për votim dy marrëveshje dhe dy projektligje.

Së pari, është marrëveshja në lidhje me programin e shkëmbimit të studimeve universitare në Evropën Qendrore dhe, së dyti, protokolli me Italinë për emigrantët.

Çuçi tha se pritet zbardhja e plotë e vendimit të Gjykatës Kushtetuese këto ditë të para të javës, që i hap më pas rrugë për çuarjen në seancë.

Dy projektligje të rëndësishme janë gjithashtu amnistia penale dhe ai për Zonat e Mbrojtura, të cilat pritet të miratohen në seancën e kësaj jave.

“Projektligjin për Amnistinë Penale, Komisioni për Çështjet Ligjore parashikon për ta kaluar të martën. Do të rakordojmë dhe me opozitën për të bërë 84 votat e nevojshme për miratim”, deklaroi Çuçi.

Kreu i Grupit Parlamentar të PS-së kërkoi gjithashtu prezencë të deputetëve në seancë në mënyrë që projektligjet dhe marrëveshjet e parashikuara në rendin e ditës të miratohen

Latest articles

Related articles