“Reforma në drejtësi ka frikësuar Berishën”, Mërtiri: I mbrojtur nga Rama ka qenë thuajse i paprekshëm

Ergys Mërtiri: Ishte e pritshme. Berisha ka qenë në luftë me SPAK. Më shumë ka luftuar SPAK se sa me ata që e shpallën nongrata. Megjithëse SPAK ka prangosur individë që lidhen me qeverinë e Ramës, Berisha ka pasur një problem me SPAK. Është më i hershëm. Reforma në drejtësi ka frikësuar zotin Berisha, zotin Meta dhe zotin Rama.

Kjo reform që është e pandalshme, i është kudërvënë opozita. Rama ka dashur ta kapë. Deri diku një fitore të pjesshme ka kapur Rama. Pjesa e pavarur e SPAK që nuk pyet për Ramën, prodhon kërcënim për faktorin vendas. Deri tani Berisha është mbrojtur nga Rama. Ka 3 vite që ka sulmuar. Të gjithë faktorët politikë janë përpojekur ta mbrojnë, sepse mbrohet i githë sistemi. Mbrojtja e Bershës është pengim rradhë për të tjerët. Ky hetim hap rrugë për shumë të tjerë të vendosen përpara drejtësisë.

I mbrojtur nga Rama ka qenë thuajse i paprekshëm. Kjo reformë do të trondisë jo vetëm opozitën por edhe qeverinë. Ajo çfarë ka qenë në plan, të goditet establishmenti politik tek korrupsioni.

Latest articles

Related articles