Intervista e komedianit egjiptian në “Piers Morgan” për luftën në Gaza bëhet virale

  • Komediani egjiptian Bassem Youssef kohët e fundit u shfaq në emisionin e Piers Morgan, ‘Piers Morgan Uncensored’, ku ai diskutoi konfliktin izraelito-palestinez, veçanërisht situatën në Gaza. Gjatë intervistës, Youssef bëri një koment sardonik për qëndrueshmërinë e palestinezëve, duke sugjeruar se ata nuk duket se kurrë nuk i nënshtrohen fatkeqësive. Ai përdori humorin për të trajtuar konfliktin e pamëshirshëm dhe ndikimin e tij tek civilët, duke përfshirë edhe familjen e tij.

“Shtëpia e tyre gjithashtu u bombardua,” tha Youssef për familjen e gruas së tij palestineze në Rripin e Gazës.

Ju i njihni ata palestinezë, ata janë shumë dramatikë: ‘Ahh, izraelitët po na vrasin!’ Por ata nuk vdesin kurrë. Ata janë … njerëz shumë të vështirë për tu vrarë. E di sepse jam e martuar me një. Unë u përpoqa shumë herë. nuk mund ta vrisja,” tha Youssef.

Komediani vazhdoi të kritikonte me humor praktikën e Forcave të Mbrojtjes izraelite për paralajmërimin e civilëve përpara bombardimeve, duke lënë të kuptohet se ishte disi jokonvencionale. Ndërsa Youssef pranoi nevojën për t’iu drejtuar luftëtarëve të Hamasit, ai ngriti shqetësime për viktimat civile në Bregun Perëndimor, ku Hamasi nuk ka një prani. Ai vuri në dyshim arsyet pas viktimave të tilla dhe reagimin e komunitetit ndërkombëtar.

Perëndimorët janë trajtuar gjithmonë kështu me indigjenët. Ju fillimisht i trajtoni ata si të egër, amerikanët vendas, kombet e para, aborigjenët. ‘Ata janë të egër! Vritni të gjithë’. Dhe pastaj kur ato janë pothuajse të zhdukura, ju filloni të ndjeni keqardhje për ta … si kafshët. Pra, ndoshta zgjidhja është që ne të vrasim sa më shumë palestinezë që të jetë e mundur, në mënyrë që ata pak prej tyre që kanë mbetur të mos ju shqetësojnë … dhe ju do të bëni fushatë për ruajtjen e tre palestinezëve të mbetur,” tha Youssef.

Youssef shprehu mosmiratimin e tij për armiqësitë e vazhdueshme, duke theksuar sfidat me të cilat përballen palestinezët në Gaza dhe viktimat tragjike civile që rezultojnë nga sulmet ajrore izraelite.

Organizatat terroriste nuk do të kishin asnjë shans të mundin një komb të tërë në betejë. Pra, ata terrorizojnë dhe vrasin civilët për të përhapur frikë dhe terror në mënyrë që ata (civilët) të kthehen kundër qeverisë së tyre për të ndryshuar politikën e tyre ose për të dhënë dorëheqjen. Sapo e keni krahasuar Izraelin me ISIS-in”, i tha ai Morganit.

Morgan, hodhi poshtë sugjerimin se fjalët e tij mund të interpretoheshin si një krahasim i tillë. Youssef u përgjigj, duke thënë se titulli i madh në gazetat ditën tjetër do të ishte: Piers Morgan: Izraeli është ISIS.

Latest articles

Related articles