Kroatët do të kërkojnë një punë të dytë për ta ndihmuar buxhetin e familjes

Dy nga tre kroatë po mendojnë të gjejnë një punë të dytë për të përmbushur nevojat e tyre bazë, njoftoi agjencia kroate e lajmeve HINA, duke cituar një sondazh nga uebsajti i kërkimit të punës MojPosao. 67% e 750 të anketuarve po mendojnë të gjejnë një punë të dytë, tregon anketa. Rritja e çmimeve për energjinë elektrike, ushqimin dhe shpenzimet e tjera të jetesës po vënë në provë shumë njerëz që punojnë dhe familjet e tyre, vuri në dukje faqja e specializuar. Pavarësisht rritjes së vazhdueshme të pagave, shumë kroatë kanë vështirësi në plotësimin e nevojave të tyre bazë. Sipas shumicës së të anketuarve, shumica e të ardhurave të tyre – deri në ¾ e pagës – shkojnë për ushqimin dhe pagimin e faturave, vëren HINA

Latest articles

Related articles