Porsche do të ndërtojë fabrikë biçikletash elektrike në Kroaci

Prodhuesi gjerman i makinave luksoze ka finalizuar planet për të ndërtuar një fabrikë biçikletash elektrike në Kroaci, raportoi Jutarnji list. Botimi vë në dukje se kjo do të jetë fabrika e parë e kompanisë në Kroaci dhe investimi i saj i parë i gjelbër në vend. Gazeta e përditshme sqaron se nuk ka detaje për projektin, por ky është një tjetër investim i rëndësishëm në sektorin e automjeteve elektrike të Kroacisë, pasi kompania vendase Rimac Group tashmë po përfundon fabrikën e saj të makinave elektrike pranë Zagrebit. Përpara se të nisej për në Kroaci, Porsche Group përmes Porsche eBike Performance bleu për 13.3 milionë euro start-upin kroat Greyp Bikes pikërisht nga Mate Rimac, pronar i Rimac Group.

Latest articles

Related articles