Protesta të dhunshme pas djegies së Kuranit në Suedi, arrestohen tre persona

Tre burra janë arrestuar në lidhje me një trazirë të dhunshme pas djegies së Kuranit në Suedi. Trazirat shpërthyen pasi një aktivist irakian anti-islamik Salwan Momika i vuri zjarrin një kopje të librit të shenjtë islamik të dielën.

Policia tha se arrestoi 10 persona për prishje të rendit publik në qytetin e Malmos. Disa automjeteve u dogjën pasi rreth qindra njerëz u mblodhën në përgjigje të djegies.

Z. Momika i vuri zjarrin një Kurani në Varnhemstorget, një shesh kryesor në qytet të dielën pasdite. Ai ka përdhosur më parë Kuranin, në një seri protestash kundër Islamit dhe veprimet e tij kanë shkaktuar zemërim diplomatik në të gjithë Lindjen e Mesme.

Njerëzit janë siluetuar kundër flakëve pasi një numri i madh makinash u dogjën në Ramels vag në Rosengard, Malmo

Një grup protestuesish të zemëruar u përpoqën të ndalonin djegien, gjë që rezultoi në një përplasje mes tyre dhe policisë.

Oficerët thanë se ata u qëlluan me gurë, ndërsa disa demonstrues hodhën skuterë elektrikë ndaj automjeteve të policisë.

Disa makina policie u dogjën në lagjen Rosengard të Malmos, e cila ka një popullsi të madhe emigrantësh dhe ka përjetuar protesta të tjera të dhunshme në të kaluarën.

Në qershor, Momika i vuri zjarrin një kopjeje jashtë xhamisë qendrore të Stokholmit, teksa myslimanët festonin ditën e parë të Kurban Bajramit, një nga festat më të rëndësishme në kalendarin mysliman.

Një protestues hedh një gur pasi një numri të madh makinash iu dogjën zjarri në Ramels vag në Rosengard

Policia suedeze i kishte dhënë z. Momika një leje për protestën, në përputhje me ligjet e saj të patundura të fjalës së lirë. Më vonë doli se incidenti po hetohej për nxitje urrejtjeje.

Muajin e kaluar, Danimarka fqinje, e cila gjithashtu ka parë disa djegie publike të Kuranit, tha se planifikonte të ndalonte përdhosjen publike të librave të shenjtë.

Latest articles

Related articles