Miliarderi shkencëtar Musk themelon një kompani të re të inteligjencës artificiale

Elon Musk, sipërmarrësi miliarder, ka themeluar një kompanti të re të inteligjencës artificiale (IA) të quajtur xAI.

Musk synon të sfidojë firmat e mëdha të teknologjisë amerikane duke ndërtuar një alternativë ndaj ChatGPT, dhe ai ka mbledhur një ekip inxhinierësh nga këto kompani për të udhëhequr projektin.

Si CEO i Teslas, SpaceX-it dhe pronar i Twitterit, Musk ka shprehur vazhdimisht shqetësime për rreziqet e mundshme të IA dhe nevojën për rregullim në këtë sektor.

– Advertisement –

Musk përshkroi planin e tij duke thënë se synon të krijojë një mekanizëm të inteligjencës artificiale më të sigurt.

“Njoftoj për themelimin e xAI për të kuptuar realitetin,” shkroi Musk të mërkurën në Twitter.

Sipas tij, xAI do të fokusohet në zhvillimin e një platforme shumë kureshtare që kërkon të kuptojë natyrën e vërtetë të universit. Musk beson se kjo qasje rrit sigurinë e AI dhe siguron një perspektivë pro-njerëzimit.

Musk bashkëthemeloi OpenAI, kompania pas ChatGPT, në 2015, por u largua nga bordi i kompanisë në vitin 2018.

Latest articles

Related articles