Dënim përjetë për 7 nga 12 të akuzuarit për vrasjen e të riut grek, mes tyre dy shqiptarë

Dënime me burgim të përjetshëm dhe të përkohshëm janë vendosur nga Gjykata e Selanikut për shtatë nga dymbëdhjetë të pandehurit për vrasjen mizore të 19-vjeçarit Alkis Kampanos dhe plagosjen e dy miqve të tij, gjatë sulmit të tifozëve që tronditi kombin helen në shkurt 2022. Pesë të tjerët të dënuar për sulmin vrasës u dënuan me shumë vite burgim.

Asnjë nga të pandehurit nuk i njohu asnjë mjet lehtësimi, ndërkohë që edhe “12” konsiderohen të sigurt për të ankimuar vendimin e shkallës së parë. Me të dëgjuar vendimin, të pranishmit shpërthyen në duartrokitje, ndërkohë që disa prej tyre bërtisnin parulla kundër të dënuarve si “vrasës brenda, kalb burgu”.

Dënimet në detaje:

(vazhd.) CARCIU (nder.) AFKSENDOS e ARTUR, gjen. 1999 në Selanik – 27 vjet (20 me skadim)

(ish ) GEGA ( ish ) ALEKSANDRO i ARTAN – Jeta dhe 20 vjeç

(p.sh.) JOUROVITZ (i nderuar) Odiseu i Jordanisë, b. 2001 në Selanik – Jeta dhe 18 vjet

(f) DEMIRAZI (djali) ROXHERS i SOTIRAQIT, b. 2002 në Shqipëri – Jeta dhe 18 vjet

HATZIKONSTANTINOU Dimitrios Pavlos, i lindur 2000 në Ptolemaida – 24 vjet (20 vjet i zgjatur)

SARAKATSANOS Stergios Evangelos, i lindur 1999 Serres – Dënim 20 vjet

VARVERIS – VASSILEIADI John Nikolaou, i lindur 2001 në Selanik – Jeta dhe 20 vjet

KALAITZIDIS Nikolaos nga Valeriou, i lindur 2002 në Selanik – 19 vjet

VELALOPOULOS Alexandros – Ilias Evangelos, i lindur 1997 në Atikë – Jeta dhe 20 vjet

KOUMAROPOULOS Ioannis Paraskea, i lindur 2001 në Selanik – Jetë dhe 22 (pezulluar për 20 vjet)

KAMBO ose KAMBO Geraldi ose GERALDI i Dhimitrit ose i DHIMITERIT, i lindur 1999 në Shqipëri – Jeta dhe 20 vjet

BISKO-TOKMAKIDI Konstandini i Kon/nos, i lindur 2000 në Selanik – 22 vjet (20 i shpenzuar)

Të gjithëve iu ndalua ndjekja dhe ndjekja e ndeshjeve sportive të luajtura nga skuadra e PAOK-ut për pesë vjet.

Ankesa nuk ka fuqi pezulluese.

Latest articles

Related articles