Tabaku kundër legalizimit të kanabisit për qëllime mjekësore: Çfarë nevoje ka Shqipëria për këtë ligj?!

Shqipëria renditet një ndër vendet kryesore në tranzitin e heroinës dhe kokainës sipas raportit të publikuar së fundmi nga Zyra e Kombeve të Bashkuara kundër Drogës dhe Krimit.

-800-0-e6e1e10f75e77c0da4992c4caf6306cb

Deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku ka reaguar pas publikimit të këtij raporti.

Ajo shprehet se ky tranzit ka ndikuar te zinxhirët e furnizimit, cilësia dhe ka ulur cmimet duke ndikuar kështu në rritjen e konsumit.

Tabaku del kundër legalizimit të kanabisit, duke shtuar se ka dështuar kontrolli i territorit përsa i përket kësaj cështjeje, pasi vendi po përdoret si tranzit.

“Shqipëria vend kryesor në tranzitin e drogës sipas raportit të UN; rrugë tranziti dhe portë hyrëse që ka ndikuar në zinxhirët e furnizimit, cilësinë dhe ka ulur çmimet, duke ndikuar në rritjen e konsumit.

A është koha dhe momenti për të diskutuar legalizimin e kanabis kur qartësisht është dështuar në kontrollin e territorit? A mund të kontrollohet prodhimi kanabis për qëllime mjekësore kur vendi sot përdoret si tranzit? Çfarë nevoje ka për këtë ligj kur sot Shqipëria ka prioritete të tjera?!”, shkruan ajo.

Latest articles

Related articles