Kryebankieri i Greqisë i quan grekët “kampionë të evazionit fiskal”

Evazioni fiskal në Greqi kalon 60 miliardë euro në vit. Këtë e bëri të ditur guvernatori i Bankës Qendrore, Janis Sturnaras. “Të ardhurat e deklaruara zyrtarisht në vend arrijnë në 80 miliardë euro, kurse konsumi në 140 miliardë euro. Ky konsum nuk është shoqëruar me ulje të kursimeve, të cilat në fakt vazhdojnë të rriten”, tha Sturnaras për in.gr. “Ne jemi kampionët evropianë” të evazionit fiskal, pavarësisht progresit të bërë në rritjen e të ardhurave tatimore në përqindje të PBB-së”, theksoi Sturnaras. Ai shprehu besimin se vendi do të rifitojë vlerësimin e investimeve këtë vit dhe përsëriti se Greqia ka nevojë për një qeveri me një horizont afatgjatë.

Latest articles

Related articles