Erdogan drejt ndryshimit të Kushtetutës së Turqisë

Pas një mbledhjeje të kabinetit, presidenti Rexhep Erdogan tha se Turqia duhet të zëvendësojë kushtetutën e saj të vitit 1982 të shkruar nga ushtarakët me një kushtetutë më civile, liberale dhe demokratike. Ndryshimet do të jenë në temat e lirisë, të së drejtës për siguri dhe një proces të drejtë gjyqësor, lirinë e fjalës, si dhe të drejtat e grave dhe personave me aftësi të kufizuara. Forcimi i këtyre të drejtave dhe lirive has pengesa burokratike në zbatimin e duhur të tyre. Drafti i kushtetutës së re u përgatit në përputhje me vëzhgimet dhe raportet e mekanizmave ndërkombëtarë që monitorojnë të drejtat e njeriut, në bashkëpunim me disa grupe të të drejtave të njeriut, vuri në dukje Erdogan dhe theksoi se sistemi presidencial i qeverisjes, që ai personalisht e vendosi në vend, do të ruhet shkruan sabah.com.tr.

Latest articles

Related articles