Peshkatarët kalin peshkaqenin 800 kg

Peshkatarët në brigjet verilindore të Tajvanit kapën një peshkaqen goblin 800 kilogramësh që kishte gjashtë këlyshë në stomak. Ky është peshkaqeni goblin më i madh i kapur ndonjëherë në ato ujëra.

Peshkatarët që nxorrën peshkaqenin nga thellësitë fillimisht planifikuan ta shisnin në një restorant. Peshkaqeni pothuajse u shit në një restorant, megjithatë, Muzeu i Artit të Oqeanit të Tajvanit e bleu atë si një burim të ardhshëm për edukimin detar – thuhej në urdhrin e institucionit.

Peshkaqenë Goblin janë ndër peshkaqenë më të çuditshëm në oqean. Krijesat banojnë në ujërat pranë dyshemesë së detit deri në një thellësi prej 1200 metrash. Nofullat e tyre, plot me dhëmbë si gjilpërë, shtyhen nga jashtë për të kapur gjahun si peshqit, kallamarët dhe krustacet, dhe më pas tërhiqen në një pozicion të relaksuar nën sytë e peshkaqenit.

Peshkaqenët Goblin janë anëtarët e vetëm të gjallë të familjes së peshkaqenëve Mitsukurinidae që e kanë origjinën 125 milionë vjet më parë gjatë Kretakut. Në përgjithësi ato kanë ngjyrë gri, megjithëse ekzemplarët e marrë nga thellësia mund të duken rozë-vjollcë nëse enët e tyre të gjakut janë dëmtuar gjatë kapjes.

Latest articles

Related articles