MALI I ZI – ”Evropa tani” merr 23 mandate, ndërsa koalicioni ”Zajedno” 21

Në zgjedhjet parlamentare, lëvizja ”Evropa tani” fitoi 25,6 për qind të votave ose 23 mandate dhe koalicioni ”Zajedno”, i mbledhur rreth Partisë Demokratike të Socialistëve, 23,8 për qind ose 21 mandate, sipas rezultateve paraprake të Qendrës për Monitorim dhe Kërkim, bazuar në 99 për qind të kampionit të përpunuar, sipas agjencisë malazeze të lajmeve, MINA.

Koalicioni për Ardhmërinë e Malit të Zi fitoi 14,8 për qind të votave ose 13 mandate, koalicioni i Demokratëve dhe Lëvizja Qytetare URA e Abazoviçit fitoi 12,3 për qind ose 11 mandate dhe Partia Boshnjake, 6,9 për qind të votave ose gjashtë mandate.

Latest articles

Related articles