Kongresi Hebre Amerikan falenderon Kuvendin e Kosovës

Kongresi Hebre Amerikan (The American Jewish Congress) përkufizimit të punës të Aleancës Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit (IHRA) për antisemitizmin nga Kuvendi i Republikës së Kosovës.

E plotë:

Nju Jork, NY, 9 qershor 2023 –Kongresi Hebre Amerikan përshëndet miratimin e përkufizimit të punës të Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit (IHRA) për antisemitizmin nga Kuvendi i Republikës së Kosovës. Ne e mirëpresim veçanërisht që miratimi kaloi me një votë unanime në parlamentin e vendit, i cili nënvizon një angazhim të vërtetë për të luftuar antisemitizmin dhe paragjykimet anti-hebreje në të gjitha format e tij.

Përkufizimi IHRA mbetet përkufizimi më gjithëpërfshirës dhe i pranuar gjerësisht i antisemitizmit dhe një mjet i fuqishëm në përpjekjet për të kundërshtuar valën në rritje të antisemitizmit global. Kongresi Hebre Amerikan falënderon Qeverinë dhe Kuvendin e Republikës së Kosovës, dhe ne përsërisim thirrjen tonë për vendet e tjera që ta ndjekin shembullin. Tani më shumë se kurrë nevojiten vendosmëri dhe veprime konkrete në luftën kundër antisemitizmit.

Latest articles

Related articles