Basha, takime me gratë demokrate në Tiranë: Nuk mund të qëndrojmë duarkryq, askush

Së pari, në momentin që unë provova të lancoj këtë proces të ndryshimeve të sistemit politik, u ndesha me nje mur të lartë. Së më të forta ishin ndryshimet që kërkoja, aq më shumë ngrihej muri, Brenda sistemit politik të cimentuar Brenda sistemit politik 30 vjecar.
Një vit e gjysëm kam lënë menjëanë interesin personal, kam sakrifikuar cdo gjë. Edhe hapin pas e konceptova si momentum për të lënë kokat e nxehta të ftohen, që të mos shkojë PD atje ku do kundërshtari. Mora përsipër baltën I vetëdijshëm që beteja nuk bëhej për interesa personale, por për PD. Sepse ata kanë frikë ndaj të resë, përmirësimit.
Kjo është pika që bashkon ajo që përjetojmë ne sot dhe tash dy vjet, në skenën politike, dhe ajo që ju përjetoni ditë për ditë në jetën tuaj.
Të qëndrojmë duarkryq?!
Shpresa se do të ndodhë dicka teksa presim duarkryq, kjo nuk është strategji. Edhe pas një viti e gjysëm, nuk pati reflektim. Nuk mund të qëndrojmë duarkryq, askush.
Gjëja e parë që ndjej është të rikthehem, jo një platform, më shumë se aq. Janë disa propozime për ndryshime Kushtetute dhe Kodi Zgjedhor. Por është dicka më shumë. Është një përpjekje pë rt ëjslelë kulturë të re politike; ku jo cdokush pse mendon ndryshe duhet trajtuar ndryshe.
E vetmja menyre per ti sherbyer njerezve eshte per tu rikthyer tek ato norma qe kemi lindur si parti. Duhet te korrigjojme gabimet e te shkuara dhe te sotmes. Shtylla jone jane integriteti I politikaneve.
Kuvendi I 18 proklamuam dy te verteta.
Cfare eshte e mire per PD eshte e mire edhe per Shqiperine.
Si do te jete PD sot, do te jete Shqiperia.
Cfare modeli duhet ti ofrojme shqiptareve, cili eshte bilanci?
Mund te bertarim per revolucuon. Dhe te justifikojme pse na deshtoi revolucuoni.
Fakti eshte qe me ccdo revolucion te nisur dhe deshtuar, besueshmeria jone bie.
Duhet te jetojme me pritshmerite e njerezve.
E verteta eshte se pakti kushtetues Rama –Berisha I 2008-es eshte varri i demokracise. Sistemi maxhoritar me korrigjim proporcional u shumefishuan problemet. Ndonese ligji per “Dekriminalizimit” u miratua, e keqja beri bypass, shkon djali I babait, apo investimi I rrjeteve te kriminalizuara.
Kufizojme mandatin e Presidentit, me shume pak kompetenca te verteta. Ne vend qe te kthejme kompetencat e 2008-es. Njeriu qe ka shume pushtete shmang rrotacionin politik.
Listat e hapura, vetingu I politikanev dhe kufizimi I mandatve; tre propozime baze.
80-90%, te pyetur para dy vitesh, ishin pro ketyre propozimeve. Te themi te vertetat qe i di cdokush, problemet qe i njeh cdonjeri dhe zgjidhjet qe ne i besojme se jane rruga per te shkuar perpara.

Latest articles

Related articles