Basha: PD e qartë në luftën pa kompromis kundër korrupsion dhe partneritetin me SHBA e BE

Po, kjo periudhe me ka dhene mundesi te vleresoj dhe rivleresoj gjera. Po, kam pendese per rolin dhe pergjegjesine, ne mbylljen e nje syri, per te akomoduar ate qe mund te dukej me e lehte, ne kurrriz te asaj qe meritojne shqiptraret dhe demorkatet, ne integritetin e atyre 140 kandidateve ne listat per deputete; nje pjese e te cileve jane edhe ne parlament.
Thelbi i propozimit eshte qe te mos e leme kete proces
Ata ku kemi pritshmerite me te larte nuk duhen zhgenjyer. Nje thenie latine, “Corruptio optimi pessimum est”, “Korrupsioni i me te mireve eshte me I keqi”.
Politika ehste arti I kompromist, nese kompromisi behet en kurriz te quytetarvee uk ehste kompromis, por korrupsuiont. Te ndertpjme Brenda PD, shjpresa e vetme per ndryshim, PD; PD e qarte ne luften pa kompromis kunder korrupsiont, partneritet me SHBA, Briutani e Madhe dhe BE. Ne vecanti ne keto kohe ku po lulezon kundershtimi produktiv ndaj BE-se, SHBA, Britani e Madhe e shfaqurt nen petkun e sovranitetit.
Nje shembull i keq i pakorrigjuar, shumefishohet, aq me shume ne politike.
Moda e sovranitetit. Eshte edhe ne vende te tjera; eshte edhe ketu, ne kete vend. Pa anetaresi ne NATO, nuk ka edhe sot qe flasim, instrumentat e sigurise kombetare per te mbrojtur integritetin territorial per 24 ore.
Fqinjet, me disa axhenda antieuroatlantike, themi “hajt se jemi ne NATO”, bejme preventinva dhe rruge me 2-3-fish. Parate qe duhet te shkojne per pergatitje, edhe si aleat te NATO, per kete situate I ndajne pushtetaret, me indeks korrupsioni qe ka ardhur duke u perkeqesuar, dhe tani flasim per sovranitet.

Latest articles

Related articles