George Soros i kalon pasurinë 25 miliardë dollarë djalit të tij, Alex


Në një intervistë të parë për WSJ Alex Soros ka bërë të ditur se është zyrtarisht trashëgimtari i pasurisë 25 miliardë dollarë të babait të tij, George Soros. “Jam më shumë politik. Do financoj çështjet e votëssë lirë dhe abortit” – ka thënë ai.

Alexander Soros, i biri i miliarderit George Soros, po ndjek hapat e babait të tij në botën e biznesit dhe filantropisë. Në moshën 36-vjeçare, ai është tashmë një investitor i suksesshëm dhe një aktivist i ndjeshëm për çështje sociale.

Soros ka nisur të bëjë investime në moshën 26-vjeçare, duke u fokusuar në sektorin e teknologjisë dhe startup-ve. Ai ka ndihmuar në themelimin e Disruptive Technology Advisers, një kompani investimesh që ka investuar në kompani si Spotify, Lyft dhe Airbnb.

Por Soros nuk është vetëm një investitor i suksesshëm. Ai gjithashtu ka një angazhim të fortë në filantropi dhe aktivizëm shoqëror. Ai ka themeluar Alexander Soros Foundation, një organizatë që synon të ndihmojë organizatat e shoqërisë civile në të gjithë botën.

Soros gjithashtu ka qenë një zë i fuqishëm në mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe lirive civile. Ai ka qenë aktiv në luftën kundër diskriminimit dhe terrorizmit, duke ndihmuar organizata si Human Rights Watch dhe International Crisis Group.

Përveç kësaj, Soros është një mbështetës i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe ka punuar në projekte për të promovuar paqen dhe dialogun ndërkulturor. Ai ka një diplomë në historinë e artit dhe ka ndihmuar në themelimin e Central European University në Budapest, Hungari.

Megjithëse Soros është i suksesshëm në botën e biznesit dhe filantropisë, ai ka qenë subjekt i kritikave të shpeshta nga kundërshtarët e babait të tij.

Latest articles

Related articles