Tensionet në Kryesinë e PD-së, flet Alibeaj: Askush nuk ka qenë nën presion

Nënkryetari i PD Enkelejd Alibeaj nga dera e Kuvendit, tha se në mbledhjen e Kryesisë së PD ku pati dhunë verbale dhe shantazh, tha se askush nuk ka qenë nën presion.“Qëndrimet emocionale mos i merrni. Deri diku po (U pyet nëse edhe Bardhi pati një qëndrim emocional). Në mbledhjen për aq sa zgjati, ane prej anëtarëve të kryesisë nuk ka qenë në presion. Unë isha në mbledhje, po them atë që mendoj dhe perceptoj unë. Ka pasur qëndrime të ndryshme, ku kanë brenda emocione dhe tensione. Por nuk është kërcënim. S’ka pasur presion. Ju mund ta perceptoni kështu. Nëse ju e konsideroni veten anëtarë të Kryesisë, edhe mundet. Kryetarët e degëve janë PD, ata që në 8 janar ishin në mbrojtje të deputetëve. Jua kërkoj unë ndjenjën nëse kjo është pak…ose jua them dhe dy herë. Por ju kërkoj të nxirrni atë që është problemi kryesor. Në mbledhjen e Kryesisë është thënë opinioni i gjithsecilit për mënyrën se si duhet të ecë përpara PD-ja.
Unë jam me idenë sipas rregullave të Kryesisë, mbledhjet nuk duhet të dalin në publik. Është një lloj solidariteti, ruajtje e privatësisë, e megjithatë për sa kohë është çështje publike, do duhet që PD-ja një orë e më parë të marrë formën e plotë të funksionimit të saj. Zgjatja e drejtimit të saj edhe me kryetar të komanduar, nuk ishte zgjedhja më e mirë. Ka qenë një vendim i Kryesisë dhe grupit parlamentar. Do duhet të heqim dorë dhe nga historia që fati i një partie vendoset nga emri individual i një njeriu. Rregulli është të vendosim rregulla në statut që e bëjnë jo të domosdoshëm, jo determinant se cili është kryetari i partisë. Unë propozova një statut të ndryshuar, një kuvend të jashtëzakonshëm në shtator. Unë mbështes një parti me rregulla statutore demokratike me pushtete të ndara. Me pushtete që kontrollojnë kryetarin, me pushtete që delegohen”, tha Alibeaj.
Ai tha se ndonëse situata ka qenë jonormale, demokratët janë dhe duhet të fillohet nga një pikë.
“E pranoj që kemi qenë në një situatë jonormale, shumë nga strukturat tona janë gjymtuar. Por ka një moment nga i cili do duhet ta fillojmë ta ndërtojmë në mënyrë optimale. Ky është një moment që ato struktura që janë dhe ato që kanë marrë pjesë në zgjedhjet e 14 majit, për këto besoj që demokratët janë, anëtarësia është, një afat është lënë”, u shpreh Alibeaj.

“Interesi i publikut janë zgjedhjet e 2025. Kërkohet një rindërtim i PD-së, legjitimim i strukturave. Kryetar do jetë ai që do votojnë demokratët. N.q.s kemi arritur në situatën si para viteve 90 kur u thuhej ca njerëzve që s’keni të drejtë të kandidoni…gara është.
N.q.s do të jetë një garë jo e barabartë, jo transparente, pa debate, ku të favorizohet njëri dhe defavorizohet tjetri, mund të kesh të drejtë.
T’ia lëmë anëtarëve të PD-së ta vlerësojnë ata. Pse nuk keni besim tek opinioni i demokratëve?
Kosto për Shqipërinë është fakti që ky vend nuk po shkëputet dot nga e shkuara 30-vjeçare. Kjo që po ndodh sot në PD-në është ajo që po ndodh me shoqërinë shqiptare. Një nga kërkesat më të mëdha që duhet të bëni, është si të distancohemi nga e shkuara”, deklaroi Alibeaj.

Latest articles

Related articles