“Flasin për bluzën time në vend që të flasin për listat e hapura” -Basha: Fakti që i ikin debatit do të thotë se kanë frikë nga vota e qytetarëve

Te krijojme ortek qytetar te paperballueshem per kete grup politik, ta kuptojne se eshte me vendimn e Gjykates Kushtetuese, duhet ti rikthehemi serish Kodit Zgjedhor. Duhet te kumboje zeri i qytetareve, te prire nga rinia. Te bashkojme vullnetet e qytetareve kudo ku jane, ne 2025 te kerkojme lista te hapura. Duke filluar qe sot. Edhe debatet politike, merren me gjithcka pervecse me tre propozimet. Djallezite politike te heqe mendjen e qytetareve lidhur me temat qe lidhen me fatet e njerezve. Flasin per bluzen time ne vend qe te flasin per listat e hapura, per kufizim mandatesh dhe vetingun e politikaneve. Te mbajme vemendjen per ceshtje qe jane me rendesi per njerezit.
Debati sot eshte:
A jeni për listat e hapura? Po apo jo?
A jeni për vettingun në politikë? Po apo jo?
A jeni për kufizimin e mandateve? Po apo jo?
A jeni për një President të Republikës kukull, apo për një President të Republikës me kompetenca të plota kushtetuese, siç ishte para 2008-ës, para se ju zotërinj ta asgjesonit? Po apo jo?
Fakti qe ikin debatit do te thote se kane frike. Duhet te imponojme debat qyetatr per problemet e qytetareve. Te perbuzim skemat e tyre dhe tallavane e tyre. 2025 nuk eshte afer, por as larg nuk eshte. Duhet te japim forme sot nje bashkimi qytetaresh. Na bashkon halli I nje demokracie te marre peng. Te clirojme demokracine. Te majte dhe te djathte te bashkohemi, te clirojme voten e qytetareve. Vota e qytyetareve eshte ne kafaz prej 2008-es.

Latest articles

Related articles