Vetingu i politikanëve, ja si do realizohet

Ekspertët tanë kanë përgatitur një projektligj të cilin ne e kemi depozituar në Parlament. Ligj që përmban udhezime si të shmanget gjuetia e shtrigave, por edhe të kufizohet mundësia që u krijua nga problemet me dekrimianlizimin u krijuan.
Dekriminalizimi i hoqi njerëzit që kishin rekorde kriminale. Ndërkohë që sot shkojnë fëmijët e tyre apo persona të sponsorizuar prej tyre. Mbyll hapësirat që ka projektligji i dekriminalizimit. Nëse ka vullnet nga pala tjetër kalon. Te kemi nje konsensus, se si të përjashtojmë ata njerëz që vijnë për të shperdoruar besimin e qytetareve; deputetet, kryetaret e bashkive dhe zyrtaret e larte.
Zero besim se do kem konsesus nga PS apo qeveria per te kaluar kete ligj. Te dalin dhe te thone pse nuk e duan kete projektligj. Te dalin dhe te thone pse partia ne pushtet nuk do qe politikaneve dhe rrethit te tyre familjar tu kontrollohet pasuria, qe pse partia ne pushett sikurse sistemit te drejteise dhe policies marrin urdhra pe rte kaluar ligje, apo VKM apo VKB per te favorizuar apo mbrojtur interest e tyre.
Duhet te kemi nje debat per kete ceshtje.
Debat nuk ka.
Rrihet ne televizon por drekojen e darkojen em njeri tjetrin, marrin leje ndertimi, lajne mekatet e njeri tjetrit, mbrojne njeri tjetrin.
Ky eshte instgrumenti. Eshte ne parlament. Ne 2018 u rrezua ai instrument.

Latest articles

Related articles