Putin uron Erdogan për fitoren e tij në zgjedhjet presidenciale

Presidenti rus Vladimir Putin përgëzoi Tajip Erdogan për fitoren e tij në zgjedhjet presidenciale të Turqisë, duke thënë se kjo ishte dëshmi se populli turk e vlerësonte punën dhe politikën e jashtme të pavarur të Erdoganit.

“Fitorja e zgjedhjeve ishte një rezultat i punës suaj si kreu i Republikës së Turqisë, dëshmi e qartë e mbështetjes së popullit turk për përpjekjet tuaja për të forcuar sovranitetin shtetëror dhe për të zhvilluar një politikë të jashtme të pavarur”, i tha Kremlini në një mesazh Erdoganit.

“Ne e vlerësojmë shumë kontributin tuaj në forcimin e marrëdhënieve miqësore ruso-turke dhe bashkëpunimin reciprokisht të dobishëm në fusha të ndryshme”, tha Putin.

Latest articles

Related articles