Edhe partitë e majta greke Siriza e PASOK nuk pranojnë humbjen e zgjedhjeve!

Ne Greqi partia Demokracia e Re e kryeministrit Micotaqis fitoi bindshem zgjedhjet. Partia Syriza e opozites humbi rende. Kryetari i saj Tsipras tha se fajin per hunbjen e zgjedhjeve e kishte PASOK-u, partia tradicionale socialiste e cila u rrit dhe shkoi deri ne 12%. Tsipras tha se ata, PASOK, u gezuan shume nga rezultati i rritur. Pra ai fajesoi partine,drejtuesit dhe votuesit e partise sicialiste ne opozite pse ajo ekziston apo pse ajo rritet. Tsipras nuk pranoi ndonje pergjegjesi megjithe humbjen e rende si kurre me pare. Ky eshte rezultati me i keq i opizites qe nga 1974. Zhvendosja e fajit eshte nje mekanizem mbrojtes te cilin partite e majta, komuniste, socialiste etj e kane perdorur historikisht. Zgjedhjet greke kishin dy gjera te mira: derrmuan hipokrizine e Syriza-s dhe derrmuan tezat markiste te Varufakis , partia e te cilit nuk hyri fare ne parlament. Greqia e kerkoi zgjidhjen tek e djathta konservatore, serioze, shume elegante e Mitsotakis.

Latest articles

Related articles