Ish-kryeministri italian sulmohet në shesh, goditet me grusht (VIDEO)

Lideri i Lëvizjes 5 Yjet, Giuseppe Conte, u sulmua në sheshin Massa.

Ish-kryeministri, i cili mbërriti në Toskanë për një aktivitet elektoral, filloi të përshëndesë njerëzit që ishin mbledhur për ta dëgjuar.

Por aty një “No vax”, ju afrua dhe duke pretenduar se donte t’i shtrëngonte dorën e goditi në fytyrë, duke e kundërshtuar masat e kontrollit të miratuara nga Conte gjatë urgjencës Covid.

Sulmuesi u largua nga policia.

“Mendimi është legjitim, por kjo demonstratë e dhunshme shkon përtej kontekstit demokratik,” deklaroi më vonë ai.

“Kur merr përsipër përgjegjësinë e qeverisë, merr vendime të vështira në kohë vështirësish të mëdha për të gjithë vendin, siç ndodhi gjatë pandemisë.Ju nuk mund t’i kënaqni të gjithë, edhe pse punoni për të mirën e të gjithëve.Zotëria që më sulmoi mua, i cili është i bindur te No vax, tregoi me gjestin e tij të dhunshëm se kjo lloj lëvizjeje bëhet nga njerëz të papërgjegjshëm”, tha Conte.

“Nëse do të kishim ndjekur udhëzimet e tyre, ndoshta do të ishim një komunitet plotësisht i shkatërruar sot”.

Për rastin reagoi kryeministrja Giorgia Meloni.

“Shpreh solidaritetin me presidentin e M5-ve, Giuseppe Conte. Të gjitha format e dhunës duhet të dënohen pa hezitim. Mospajtimet duhet të jenë civile dhe të respektojnë individët dhe grupet politike”.

Latest articles

Related articles