Premtimet e pambajtura të liderëve shqiptarë: nga Ismail Qemali deri te Erjon Veliaj


Historia jonë është plot me premtimet e liderëve që kërkojnë votat e njerëzve, duke u ofruar t’u japin atyre diçka në këmbim. Megjithatë, shumë nga premtimet nuk kanë qenë të mbajtura dhe njerëzit janë ndjerë të tradhtuar nga liderët e tyre.

Në fillim të historisë sonë moderne, Ismail Qemali premtonte se do të merrte pavarësinë nga Turqia dhe do t’ua kthejë atë shqiptarëve. Pastaj, fashistët premtuan se do t’ua merrnin tokat nga Zogu dhe t’ua kthenin ato shqiptarëve. Enver Hoxha premtonte se do t’ia merrte bejlereve dhe do t’ua kthejë ato shqiptarëve. Sali Berisha premtonte se do t’ia merrte komunistëve dhe do t’ua kthejë ato shqiptarëve. Fatos Nano premtonte se do t’ia merrte paratë e humbura dhe do t’ua kthejë ato shqiptarëve.

Edi Rama premtonte se do t’ia merrte Sali Berishës dhe do t’ua kthejë ato shqiptarëve. Erion Veliaj premtonte se do t’i jepte Tiranës 1 milion pemë. Në fund, Belind Këlliçi premtoi se do t’ua merrte lekët fatorinove dhe do t’ua thejë kusur shqiptarëve.

Megjithatë, kjo histori nuk është një histori e suksesit. Shumë nga premtimet nuk janë mbajtur dhe kjo ka sjellë pakënaqësi në mesin e njerëzve. Njerëzit kanë ndjerë se janë mashtruar dhe kjo ka dëmtuar besimin e tyre në liderët e tyre.

Me këtë histori, ne duhet të marrim mësim dhe të jemi të kujdesshëm kur dëgjojmë premtimet e liderëve të ardhshëm. Nuk është e mjaftueshme të thjeshtë bëjmë premtimet, por duhet t’i mbajmë ato dhe t’i realizojmë ato në mënyrë të vërtetë. Në këtë mënyrë, njerëzit do të kenë besim në liderët e tyre dhe do të jenë më të kënaqur me ata.

Latest articles

Related articles