Ka 500-600 fëmijë në mbarë botën, gjykata bllokon dhuruesin ‘profesional’ të spermës

Një gjykatë holandeze urdhëroi sot një holandez 41-vjeçar, sperma e të cilit ka lindur 500 deri në 600 fëmijë në mbarë botën, të ndalojë donacionet e tij.

Jonathan Meijer, siç raportojnë mediat e huaja, i është ndaluar dhurimi i spermës në klinika, sipas vendimit të gjykatës.

Gjoba me të cilën ai përballet nëse vazhdon dhurimet e tij mund të rritet në 100,000 euro për shkelje.

Gjykata gjithashtu urdhëroi Meijer të njoftojë klinikat jashtë vendit që të shkatërrojnë spermën e tij në magazinë, me përjashtim të atyre të destinuara për prindërit që tashmë kishin fëmijë prej tij.

Vendimi pasoi një padi civile të nisur nga një fondacion, i cili përfaqëson interesat e fëmijëve të lindur nga sperma e dhuruar dhe nga prindër holandezë që kishin përdorur Meijer si dhurues sperme.

Ata argumentuan se dhurimet e vazhdueshme të spermës së Meijer shkelin të drejtat e privatësisë së fëmijëve të lindur nga sperma e tij, aftësia e të cilëve për të pasur marrëdhënie seksuale pengohet nga frika e incestit të mundshëm.

Dhurimet me shumicë të spermës së Meijer dolën në dritë për herë të parë në vitin 2017 dhe atij iu ndalua të dhuronte spermën e tij në klinikat holandeze të fertilitetit, ku ai kishte bërë tashmë më shumë se 100 fëmijë.

Megjithatë, ai vazhdoi të dhuronte spermën e tij jashtë vendit, duke përfshirë bankën daneze të spermës Cryos, aktive ndërkombëtare.

41-vjeçari gjithashtu vazhdoi të ofrohej si dhurues në faqet e internetit që përputhen me prindërit e mundshëm me donatorët e spermës, ndonjëherë duke përdorur një emër tjetër, sipas të përditshmes Algemeen Dagblad.

Latest articles

Related articles