Ilir Meta, si kali i Trojës brenda PD

Një gazetar kritik ndaj Ilir Metës dhe Sali Berishës ka shkruar se Ilir Meta ka qenë i gatshëm ti shërbejë Edi Ramës në mënyra të ndryshme nëpër vite. Në vitin 2013, Meta shkoi në koalicion me Ramën dhe i garantoi fitoren. Meta mori kryetarë komunash të Partisë Demokratike (PD) dhe i trafikoi ata tek Rama, duke ua hipur kështu kryeministrit mbi shpinë.

Në momente të rëndësishme, Meta ka dhënë votat e tij parlamentare për të ndihmuar Ramën të realizojë Reformën Territoriale dhe ligjet e Reformës në Drejtësi pa konsensusin e PD. Në fakt, Meta ka bërë më shumë se kushdo tjetër për të forcuar pushtetin e Ramës.

Gazetari argumenton se kjo ndoshta është shenjë e një marrëveshjeje të fshehtë midis dy liderëve të së majtës shqiptare. Në vitin 2012, kur Rama u pyet për Meta, ai deklaroi se është sistemi që i korrupton njerëzit. Megjithatë, pas një viti, marrëveshja e fshehtë midis tyre doli në sipërfaqe dhe u firmos me bekimin serb publikisht në Shkodër.

Gazetari thekson se Edi Rama njëlloj si në vitin 2012 nuk akuzon më Metën dhe nuk sulmon më të përshembull se ka 140 faqe si bashkëpunëtor i Sigurimi të Shtetit, duke lënë të kuptohet se ka një marrëveshje të fshehtë midis tyre. Në fakt, shumë prej faktorëve të Metës kanë shkuar dhe janë rreshtuar me Ramën, duke bërë që disa të dyshojnë se Rama e ka dërguar Metën tek opozita për të marrë votën opozitare dhe pastaj ta çojë atë tek vetja.

Gazetari përfundon se Meta dhe Rama, si dy politikanë të së majtës, e gjejnë bashkëpunimin mes tyre sepse kanë fije të fshehta dhe miq të përbashkët. Kjo bën që ata të arrijnë marrëveshje dhe të bëjnë ndryshime të rëndësishme në politikën shqiptare.

Latest articles

Related articles