Gjuha shqipe në Universitetin e Harvardit. Do studiohet si lëndë me zgjedhje krahas gjuhëve të tjera

Gjuha shqipe është zyrtarisht pjesë e kurrikulës së Universitetit të Harvardit.

Çdo student do të ketë të drejtë të studiojë si lëndë me zgjedhje gjuhën shqipe krah gjuhëve të tjera si armenishtja, persishtja, turqishtja etj.

Ideja e futjes së shqipes në kurrikula ka nisur që prej fillimit të vitit 2022 nga një grup shqiptarësh të Malit të Zi.

Shqipja mësohet vetëm në disa institucione të zgjedhura amerikane, duke përfshirë universitetin shtetëror të Arizonës, universitetin Depaul dhe kolegjin Mercy në New York.

Latest articles

Related articles