Milo Gjukanoviç jep dorëheqjen nga posti i kryetarit të DPS-së

Kryetari i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) Milo Gjukanoviç do të japë dorëheqje nga kjo pozitë, raporton “Vijesti”. Ushtruesi i detyrës së presidentit të asaj partie do të jetë Danijel Živković, tani kryetar i klubit parlamentar.

Sipas “Vijesti”, për nesër është caktuar seanca e Komisionit Kryesor të partisë.

Milo Gjukanoviç drejtoi DPS-në që nga viti 1998. Ai u mund në zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi të dielën.

Presidenti në largim i Malit të Zi më herët konfirmoi në kanalin parlamentar se dorëheqja e tij ishte në tryezë në Kongresin e vitit 2021, por më pas u konstatua se nuk ishte koha për këtë, transmeton RTCG. Megjithatë, Gjukanoviq në mes të marsit njoftoi se do të largohej nga pozita e liderit të asaj partie.

Më pas ai tha se zgjedhjet e brendshme partiake në PDSH vijnë pas zgjedhjeve presidenciale dhe ato të përkohshme parlamentare brenda 60 deri në 90 ditë pas përfundimit të zgjedhjeve. Më pas zgjidhet kryesia e re e partisë.

Latest articles

Related articles