Greqia e vendosur të përfundojë gardhin kufitar me Turqinë përgjatë lumit Marica

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis tha se gardhi në kufirin me Turqinë përgjatë lumit Marica (Euros) do të ndërtohet, pavarësisht nëse do të bëhet me para evropiane apo jo, transmeton ANA-MPA. Pas caktimit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare për 21 maj, Micotakis është në një turne të fushatës parazgjedhore në rajonin e Maqedonisë Lindore dhe Trakisë. Ai theksoi se 4 vite më parë premtoi se ekonomia do të kthehet në dinamikën e rritjes. “Sot Greqia është kampione e rritjes në Evropë, në vitin 2022 patëm 6 për qind rritje”, tha Micotakis. Sondazhet sociologjike që nga aksidenti tragjik i trenit në Tempe treguan një rënie prej 3 për qind të mbështetjes për partinë në pushtet “Demokracia e Re”, por partia ruan një epërsi ndaj opozitës.

Latest articles

Related articles