Lista e Forbes, këta janë 10 njerëzit më të pasur në botë

Lista e njerëzve më të pasur në planet përfshin 6 amerikanë, një biznesmen francez të mallrave luksoze dhe trashëgimtare franceze të kozmetikës, një biznesmen meksikan dhe një industrialist indian.

Sipas Forbes këta janë 10 njerëzit më të pasur në botë që nga 1 marsi 2023.

1. Bernard Arnault

Pasuria neto: 210,8 miliardë dollarë
Burimi: LVMH/ mallra luksi
Mosha: 73
Vendbanimi: Paris
Shtetësia: Francë

2. Elon Musk

Pasuria neto: 196,5 miliardë dollarë
Burimi: Tesla, SpaceX, Twitter
Mosha: 51
Vendbanimi: Austin, Teksas
Shtetësia: SHBA

3. Jeff Bezos

Pasuria neto: 117,4 miliardë dollarë
Burimi: Amazon
Mosha: 59
Vendbanimi: Medina, Washington
Shtetësia: SHBA

4. Larry Ellison

Pasuria neto: 112,3 miliardë dollarë
Burimi: Oracle
Mosha: 78
Vendbanimi: Lanai, Hawaii
Shtetësia: SHBA

5. Warren Buffett

Pasuria neto: 106,4 miliardë dollarë
Burimi: Berkshire Hathaway
Mosha: 92
Vendbanimi: Omaha, Nebraska
Shtetësia: SHBA

6. Bill Gates

Pasuria neto: 104,9 miliardë dollarë
Burimi: Microsoft
Mosha: 67
Vendbanimi: Medina, Washington
Shtetësia: SHBA

7. Carlos Slim Helu
Pasuria neto: 89,9 miliardë dollarë
Burimi: Telekom
Mosha: 83
Vendbanimi: Mexico City
Shtetësia: Meksikë

8. Mukesh Ambani

Pasuria neto: 83,3 miliardë dollarë
Burimi: Petrokimike, telekomunikacion
Mosha: 65
Vendbanimi: Mumbai, Indi
Shtetësia: Indi

9. Steve Ballmer

Pasuria neto: 80.9 miliardë dollarë
Burimi: Microsoft, investime
Mosha: 66
Vendbanimi: Hunts Point, Uashington
Shtetësia: SHBA

10. Francoise Bettencourt Meyers

Pasuria neto: 80.7 miliardë dollarë
Burimi: L’Oreal
Mosha: 69
Vendbanimi: Paris

Latest articles

Related articles