Franca ndalon përdorimin e ‘Tik Tok’ për 2.5 mln zyrtarë

Qeveria franceze ka ndaluar gjithashtu instalimin dhe përdorimin e Tik Tok dhe platformën amerikane Netflix në telefonat e zyrtarëve.

Mediat e huaja bëjnë me dije se 2.5 milionë zyrtarë publikë nuk do i përdorin këto rrjete.

Këto aplikacione, nënvizojnë burime pranë ministrit të Administratës Publike të Parisit, Stanislas Guerini, paraqesin “rreziqe në lidhje me sigurinë kibernetike dhe mbrojtjen e të dhënave të zyrtarëve publikë dhe administratës”.

Latest articles

Related articles