Këta lloje burrash i tërheqin më shumë gratë

Një herë e një kohë, disa lloje burrash konsideroheshin tërheqës për shumicën e grave. Por ky standard tashmë është i vjetëruar, siç konfirmon një studim i llojit të tij më simpatik. Siç kanë vënë re ekspertët, 76% e femrave tërhiqen më shumë nga një burrë me anën e tij femërore shumë të zhvilluar.

Në fakt, ndërsa disa vajza janë të magjepsur nga tipat “maço”, gratë e karakterizuara nga feminiliteti i kuptuar në mënyrë stereotipike e kanë më të vështirë t’u rezistojnë burrave të butë dhe romantikë – domethënë me karakteristika që tradicionalisht janë lidhur me seksin femër.

Në fakt, ndodh edhe e kundërta: meshkujt që e përkufizojnë veten si më “mashkullorë” tërhiqen nga “të fortat”, ndërsa ata që shijojnë pafajësisht një komedi romantike, për shembull, e gjejnë ndeshjen e tyre tek femrat që ndajnë të njëjtat preferenca.

Prandaj, kreu i hulumtimit Dr. Wiebke Neberich beson se, të paktën kur bëhet fjalë për marrëdhëniet romantike, homonimet tërhiqen.

“Një marrëdhënie e shëndetshme zhvillohet midis njerëzve që kuptojnë njëri-tjetrin dhe mbështesin njëri-tjetrin. Burrat dhe gratë me personalitete të ngjashme janë zakonisht më të pajtueshëm, pasi kanë nevoja të përbashkëta, ndjenja të përbashkëta dhe përgjithësisht e perceptojnë botën në një mënyrë të ngjashme. E gjithë kjo ndihmon për të shmangur tensionet”, tha ai.

Latest articles

Related articles