Flini gjumë pa ankth: Këto janë 6 mënyra për të fjetur pa mendime të trishtuara

Mendimet anksioze ndikojnë në shumë aspekte të jetës, duke përfshirë edhe gjumin

Sipas statistikave, rreth 70% e njerëzve shqetësohen për punën, paratë, fëmijët dhe marrëdhëniet të paktën 3 herë në javë. Dhe sa më shumë ankth, aq edhe më keq.

Si të shpëtoni nga këto mendime dhe të filloni të flini normalisht?

1. Relaksoni muskujt tuaj

Për të fjetur, duhet të ulni rrahjet e zemrës në 60 rrahje në minutë ose më pak. Filloni relaksimin e muskujve tuaj. Shtrihuni në krevat dhe përpiquni të relaksoni këmbët, më pas lëvizni, qëndroni të qetë dhe fokusohuni në “përhapjen” në shtrat, transmeton Telegrafi.

2. Mbani shënime

Para se të shkoni në shtrat, shkruani tri gjërat më të rëndësishme dhe çfarë të bëni për secilën prej tyre. Për shembull, “dhëmbët e fëmijëve – shkruani te dentisti”. Kur ka një zgjidhje për çdo detyrë, truri përshtatet më mirë për të fjetur.

3. Bëni seks

Orgazma çliron endorfinë dhe oksitocinë, e cila nga ana tjetër ju ndihmon të bini në gjumë. Këshillë shumë e bukur!

4. Blini një batanije me peshë

Ju ndihmon të bini në gjumë më shpejt dhe të hidheni e të rrotulloheni më pak në gjumë.

5. Dëgjoni muzikë relaksuese

Dëgjoni kompozimet më të mira instrumentale me një ritëm të ngadaltë, në të njëjtën kohë ndihmon në ngadalësimin e pulsit.

6. Zgjidhini problemet në mënyrë proaktive

Ju nuk duhet të shkoni në shtrat nëse jeni të zemëruar ose shumë të shqetësuar. Përpiquni të rikuperoni çdo emocion të fortë përpara se të flini.

Latest articles

Related articles